Almora

Almora

襤leti NeBuLa » Per Mar 25, 2010 11:23 am

Resim  1 - ncelikle grubun kuruluundan bug羹ne kadar ge癟en s羹reci k覺saca 繹zetler misiniz bize?
Almoray覺 2001 y覺l覺nda hayata ge癟irdim. O tarihten bug羹ne kadar ge癟en s羹re i癟erisinde 4 alb羹m ve 2 ep ve bunun yan覺 s覺ra bir 癟ok farkl覺 sahnede yap覺lan performanslar ile ge癟ti. Bu s羹re i癟erisinde alb羹mler yurtd覺覺nda yay覺mland覺, kadroda gelen gidenler oldu, yani 繹zetle bu ekilde ge癟ti bu 6 y覺l.

2- Grubun kuruluu sonras覺 k覺sa bir s羹re sonra 癟ok 繹nemli baar覺lar ald覺. Standing Still & Cyrano, Gates of Time ve Kalihoras Song 繹zellikle hem 羹lkemizde hem de uluslararas覺 anlamda da kitlelere yay覺lan ve beenilen yap覺mlar oldu. Hedeflenen baar覺lar覺 yakalad覺n覺z m覺 o d繹nem i癟in?
Evet, asl覺nda beklediimden de iyisi oldu diyebilirim. 羹nk羹 ilk 癟覺k覺 d繹neminde rock ve metal ad覺na ortada hi癟 bir hareket yoktu. Ama daha ilk alb羹mden bu tip bir s覺癟rama g羹zel bir s羹rpriz ve motivasyon kayna覺 oldu hem ben hem de ekip arkadalar覺m i癟in.

3- Shehr璽zad ile 繹zellikle Japonya'da ald覺覺n覺z 繹nemli bir olumlu tepki var. Yine ayn覺 alb羹m RockHard dergisi taraf覺ndan da 繹vg羹ler alm覺t覺. lkemizde de yeterli ilgiyi ve baar覺y覺 yakalad覺覺n覺z覺 d羹羹n羹yormusunuz bu alb羹m ile?
Evet, saolsun m羹zikseverler bug羹ne kadar Almora alb羹mlerine hep ilgi g繹stermitir. Bundan 癟ok memnunum, umar覺m bu hep b繹yle gider.

4- Hakan Aysev gibi 繹nemli bir isiminde yer ald覺覺 "1945" alb羹m羹 羹lkemizde pek rastlanmayan bir t羹r oldu. Buna benzer projeler devam edecekmi? Bu yaz d繹nemindede ayn覺 sahnedeydiniz konserlerde Hakan Aysev ile 癟羹nk羹.
Almora senfonik 繹geler i癟eren bir m羹zik yapt覺覺 i癟in buna benzer 癟al覺malar覺 ilerleyen zamanlarda da g繹rmeniz m羹mk羹n.

5- Par癟alar覺n覺z覺n 癟ok etkileyici bir melodik altyap覺 i癟erdii art覺k kabul g繹rm羹 bir ger癟ek. Fakat belkide daha etkileyici olan s繹zlerdeki anlam. Size g繹re Almora'n覺n bug羹nlere gelmesinde 繹nemli bir fakt繹r oldumu ark覺 s繹zleri?
Evet 繹zellikle T羹rk癟e ark覺larda s繹zler 癟ok daha fazla 繹nem kazan覺yor. 羹nk羹 T羹rkiyedeki dinleyici, m羹zikten 繹nce s繹zlere 繹nem veriyor g繹rd羹羹m kadar覺 ile. ark覺lar覺mda kulland覺覺m masals覺 dilin beenildiini dinleyicilerimizden gelen tepkilerden anl覺yorum. Bu beni 癟ok mutlu ediyor bir ark覺 yazar覺 olarak.

6- Dio, Therion, Opeth, Tankard, Kreator ve Pain of Salvation gibi 繹nemli gruplarla ayn覺 sahneyi paylat覺n覺z. Bir癟ok yerli grup baz al覺nd覺覺nda sizinki 繹nemli bir baar覺 say覺labilir. Bu baar覺lar hakettii kar覺l覺覺 al覺yormu size g繹re? 羹nk羹 medya destei yok denecek kadar az sizede dier rock ve metal gruplar覺na olduu gibi.
nemli olan dinleyicinin destei. Eer arkanda ger癟ekten bir kitlen varsa, onlarla birlikte b羹y羹k bir g羹癟le yoluna devam edebilirsin. Medya destei 癟ok 癟ok 繹nemli deil bence. M羹zik yeterince iyi ve samimi ise bu yeterli.

7- ok olumlu tepkiler alan ve uluslararas覺 platform'da da kabul g繹rm羹 par癟alar覺n覺z var. Fakat klip say覺s覺 alb羹mlerin say覺s覺 g繹z 繹n羹ne al覺nd覺覺nda az gibi g繹r羹n羹yor. Bunun belli bir sebebi varm覺? Klipler 繹nemli bir tan覺t覺m arac覺 olarak kabul edilebilir 癟羹nk羹.
Evet klip belli bir yere kadar 繹nemli olabilyor kitleye ulamak i癟in. Ama dediim gibi 癟ok da b羹y羹k bir etkisi yok. Bir de klip her zaman riskli bir itir. 羹nk羹 bir ark覺n覺n dinleyicinin kafas覺nda oluturduu soyut bir d羹nya vard覺r. Bunu kar覺layabilecek bir klip yapamazsan o d羹nyay覺 k繹t羹 bir bi癟imde soyutlat覺rm覺 olursun. Bu nedenle klip yaparken 癟ok dikkatli davran覺yoruz.

8- lkemizdeki Rock&Metal k羹lt羹r羹 hakk覺nda neler d羹羹n羹yorsunuz? Kalite ne derecede size g繹re? 羹nk羹 繹zellikle bu sene bir癟ok festival d羹zenlendi ve 繹nemli gruplar ziyaret etti 羹lkemizi. Sizce yerli gruplar覺nda b繹yle 繹nemli organizasyonda yer almas覺 gruplar覺n m羹zik璽l kalitelerini olumlu y繹nde etkilermi?
Evet tecr羹be kazanm覺 olurlar. B羹y羹k sahnede 癟almak, orta 癟apl覺 kapal覺 mekanlarda 癟almaktan farkl覺d覺r her boyutuyla. Mutlaka yarar覺 olur.

9- Tarz olarak benzetildiiniz birka癟 繹nemli grup var diyebiliriz. Siz b繹yle bir etkide kald覺覺n覺z覺 d羹羹n羹yormusunuz? Elbette beendiiniz ve tarzlar覺n覺 yak覺n hissettiiniz gruplar vard覺r fakat sizin i癟in ilham kayna覺 olabilir dediiniz gruplar oldumu hi癟?
Ben 70-80ler rock ve metalini 癟ok severim. Ancak m羹ziimdeki etki bak覺m覺ndan rock d覺覺 branlardaki yerli sanat癟覺lardan etkilendiimi s繹yleyebilirim. Erg羹der Yolda, Modern Folk 癟l羹s羹, Ruhi Su, Klasik m羹zikteki T羹rk beleri vb..

10- Grubun bundan sonraki uzun vadeli projeleri nelerdir? K覺saca bunlara deinir misiniz?
Almora bundan sonra da konserler ve alb羹mlerle m羹zikseverlerle bulumaya devam edecek. Ancak u an yeni bir projeden s繹z etmek i癟in biraz erken.
襤癟imden ge癟eceksen eer,Buraday覺m y羹r羹 羹zerime,Ate iir hepsi benim haz覺r覺m ben..,Gel gel gel gel,襤stersen dinlen i癟imde,K繹klerimden bir ark覺 var dilimde,覺plak ayaklarla gez her k繹emde,Gel gel gel gel,Benim ad覺m orman,rt羹 yapt覺m yapraklardan,Serdim herkesin 羹st羹ne,Biz hepimiz uyuduk bittik yaln覺zl覺ktan
Kullan覺c覺 avatar覺
NeBuLa
Site Y繹neticisi
Site Y繹neticisi

襤leti: 114
Resimler: 40
Kay覺t: ar Mar 17, 2010 6:18 pm
G羹nl羹k: G羹nl羹羹 G繹r羹nt羹le (2)
  • Web sitesi

Ilgili Kelimeler:Almora Albumleri,Almora Resimleri,Almora Diskografisi,Almora Web albumu,Almora Forumu,Almora Fan sitesi,Almora Sarki sozleri,Almora Konserleri,Almora Mp3 leri,Almora Videolari,Almora haberleri,Almora cevirileri,Almora akorlari,Almora konser goruntuleri,Almora lyrics

A

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu g繹r羹nt羹leyenler: Kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 0 misafir