Aylin Asl覺m

Aylin Asl覺m

襤leti NeBuLa » Pts Mar 29, 2010 4:50 pm

aylin_aslim.jpg
aylin_aslim.jpg (55.1 KiB) 73 defa g繹r羹nt羹lendi
1976 y覺l覺nda, Almanya'da Lich ad覺nda k羹癟羹k bir kasabada dodu. 1994ten itibaren 襤stanbul'un 癟eitli canl覺 m羹zik mekanlar覺nda yabanc覺 coverlar s繹yledi. Beikta Atat羹rk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.1996da be k覺zdan oluan Zeytin adl覺 Rock grubuyla canl覺 m羹zik piyasas覺nda dikkatleri 癟ekti.

1998 Roxy M羹zik G羹nlerinde 2.'lik ve 1999 Roxy M羹zik G羹nlerinde J羹ri zel d羹l羹 kazand覺. 1998de S羹personik adl覺 grubu kurdu ve olduk癟a al覺覺lmad覺k elektronik altyap覺l覺 par癟alardan oluan repertuar覺na kar覺n k覺sa s羹rede kendine has bir izleyici kitlesi yaratt覺.

2000de Gelgit isimli Elektronik m羹zik alb羹m羹n羹 Power Recordsdan 癟覺kard覺. 2000de m羹zikal direkt繹rl羹羹n羹 yapt覺覺 H2000 organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi d羹nya m羹zisyenleriyle ayn覺 sahneyi paylat覺. 2001den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi b羹y羹k organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi b羹y羹k konserlerin a癟覺l覺覺nda sahne ald覺.

2003te Mor ve tesi, Athena, B羹lent Orta癟gil, Vega, Feridun D羹zaa癟, Bulutsuzluk zlemi ve Koray Candemirle birlikte Savaa Hi癟 Gerek Yok single'覺nda yer ald覺. 2003ten itibaren elektronik sound 羹zerine kurulu ilk alb羹m羹n羹n ark覺lar覺n覺 sahnede S羹tl羹 ad覺n覺 verdii proje dahilinde, sert rock versiyonlar覺yla s繹yledi. 2003te ilk alb羹m羹nde yer alan Senin Gibi isimli ark覺s覺 Yunanl覺 pop m羹zik sanat癟覺s覺 Teresa taraf覺ndan Yunanca yorumland覺. Teresan覺n alb羹m羹 2005 y覺l覺 i癟erisinde T羹rkiyede de yay覺nland覺.

2004te Murathan Mungan覺n S繹z Vermi ark覺lar alb羹m羹nde, Kimdi Giden Kimdi Kalan ark覺s覺n覺 yeniden yorumlad覺. 2004te DJ Mert Y羹celle birlikte yapt覺klar覺 Dreamer adl覺 襤ngilizce single 襤ngilterede Baroque Records UK taraf覺ndan yay覺nland覺 ve 襤ngilterede Balance Chart UKde 3 numaraya, Amerikada Balance Chart USAde 1 numaraya kadar y羹kseldi. 2004te Fatih Ak覺n覺n Duvara Kar覺 filminde ilk alb羹m羹nden Senin Gibi adl覺 ark覺s覺 yer ald覺.

2005te Teoman覺n Balans ve Manevra filminde rol alan Aylin Asl覺m, filmin Pasaj M羹zik taraf覺ndan yay覺nlanan soundtrackinde Teoman覺n Baz覺 Yalanlar isimli par癟as覺n覺 yorumlad覺. Ayr覺ca Kutlu Ataman覺n 癟ektii 襤ki Gen癟 K覺z filminin soundtrackinde ilk alb羹m羹nden Keke adl覺 ark覺s覺 yer ald覺.

Ayn覺 y覺l, Aylin Asl覺m Ve Tayfas覺 ad覺 alt覺nda Pasaj M羹zik'ten G羹lyabani alb羹m羹n羹 癟覺kard覺. Bu alb羹mden G羹lyabani, Ben Kalender Merebim ve Ahh ark覺lar覺na klip 癟ekti. Daha sonra Bulutsuzluk zleminin Felluce-Badat adl覺 single alb羹m羹nde Badat Kafe adl覺 ark覺da vokalde Nejat Yavaoullar覺na ve ileke'in Yetmiyor adl覺 ark覺s覺na elik etti.

2006'da da Og羹n Sanl覺soy ile Kendin Oldun ark覺s覺n覺 yorumlad覺.

2006'da Gelgit alb羹m羹 2 remix eklenerek Pasaj M羹zik etiketi ile tekrardan piyasaya s羹r羹ld羹.

2007'de Bulutsuzluk zlemi 20. Y覺l Konserinde Y羹z羹nde yaam izleri vard覺 adl覺 ark覺ya Nejat Yavaoullar覺 ile birlike d羹et yapt覺.

2007'de Onno Tun癟 ark覺lar覺 alb羹m羹nde bir zamanlar Sezen Aksu'nunda seslendirmi olduu Bir ocuk Sevdim adl覺 par癟ay覺 yorumlad覺.

2008'de Rock s覺n覺f覺 adl覺 proje kapsam覺nda Madde adl覺 ark覺y覺 seslendirdi. Y覺l覺n sonlar覺na doru 癟覺kan G羹ld羹nya ark覺lar覺 adl覺 alb羹mde, Nil羹fer'in Karar Verdim adl覺 ark覺s覺na yeni bir yorum getirdi.

2009'da Selim Demirdelen'in "Dut Aac覺" adl覺 alb羹m羹nde Ben Yapt覺m ve Yok Olduk adl覺 ark覺lar覺 yorumlad覺. Ve Hande Yener'in Hayrola? isimli alb羹mde "Siz" isimli par癟ay覺 yazd覺.

Ayn覺 y覺l 3. alb羹m羹 olan "Can覺n覺 Seven Ka癟s覺n" 覺 piyasaya 癟覺kard覺.
襤癟imden ge癟eceksen eer,Buraday覺m y羹r羹 羹zerime,Ate iir hepsi benim haz覺r覺m ben..,Gel gel gel gel,襤stersen dinlen i癟imde,K繹klerimden bir ark覺 var dilimde,覺plak ayaklarla gez her k繹emde,Gel gel gel gel,Benim ad覺m orman,rt羹 yapt覺m yapraklardan,Serdim herkesin 羹st羹ne,Biz hepimiz uyuduk bittik yaln覺zl覺ktan
Kullan覺c覺 avatar覺
NeBuLa
Site Y繹neticisi
Site Y繹neticisi

襤leti: 114
Resimler: 40
Kay覺t: ar Mar 17, 2010 6:18 pm
G羹nl羹k: G羹nl羹羹 G繹r羹nt羹le (2)
  • Web sitesi

Ilgili Kelimeler:Aylin Asl覺m Albumleri,Aylin Asl覺m Resimleri,Aylin Asl覺m Diskografisi,Aylin Asl覺m Web albumu,Aylin Asl覺m Forumu,Aylin Asl覺m Fan sitesi,Aylin Asl覺m Sarki sozleri,Aylin Asl覺m Konserleri,Aylin Asl覺m Mp3 leri,Aylin Asl覺m Videolari,Aylin Asl覺m haberleri,Aylin Asl覺m cevirileri,Aylin Asl覺m akorlari,Aylin Asl覺m konser goruntuleri,Aylin Asl覺m lyrics

A

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu g繹r羹nt羹leyenler: Kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 0 misafir