Ünlü müzisyen Demir Demirkan Gap Born to Rock Yarışması birincisine single yapacak ve dört ilde vereceği konserde alt grup olarak seyircisiyle buluşturacak.
Gap markasının düzenlediği `Born To Rock` yarışmasıyla birlikteliğiniz nasıl gelişti, bahseder misiniz?
Yeni maxi single`ım Öfkem ve Ben`in çıkışı tam da Gap markasının işbirliği yapmak için bir Türk rock şarkıcısı aradığı zamana rastlamış. Single`ı dinleyip beğenmişler ve beraber çalışabileceğimizi düşünmüşler. Ben de prodüktör olarak amatör rock`çılara destek olmayı uzun zamandır istiyordum. Bu proje sayesinde hem çok sevdiğim Gap markası ile çalışma imkanı hem de amatör rock`çılara destek olma fırsatını yakalamış oldum.
Gap`in düzenlediği `Born To Rock` adlı yarışma hakkında bize biraz bilgi verir misiniz? Nasıl bir yarışma?
Gap markasının doğuş hikayesi bir müzisyen olarak çok hoşuma gidiyor. 1968 ruhu ve rock müzik ile, bir `jeans and records` mağazası olarak San Fransisco`dan yola çıkmış. Düşünün bir `Woodstock` konserinin yapıldığı, aya ilk insanın ayak bastığı zamanlar. Gap`in 40 yıldır sanat ile yakın duruşu, sağlam ve etkileyici. Müzik ve jean`in birlikteliğini tekrar kutlamaya bu geçtiğimiz sezon karar vermişler ve `en sevdiğiniz jean ile en sevdiğiniz müzik her zaman birbirini tamamlar` sloganını yıllar sonra tekrar, Gap severlere yepyeni bir denim kampanyası ile sunmuşlar. Bu kampanyanın ismi `Born to Fit` ve arkasından da müzik ile 40 yıllık birlikteliklerine de gönderme yaparak `Born to Rock` demişler. Amaçları 1969 yılının ruhunu heyecanını tekrar yaşamak, yaşatmak, müzik ve jean`in birlikteliğini tekrar kutlamak.
Neden böyle bir organizasyonun içinde yer aldınız?
Özgün üretimlerini sergileyen grupların bir araya geldiği bir oluşum bu yarışma. `Rock` bana `müziği ile özgür olan` fikrini çağrıştırıyor. Bu geniş kapsamlı tarzda, kendilerini ifade şekli tamamen müzisyenlere kalmış oluyor. Özgür bireysel ifadenin öne çıkacağını umduğum bu oluşumda benim müzisyenlerden beklentim ve isteğim, kalplerini ve zihinlerini bütün kısıtlamalardan soyutlamaları ve sonsuz bir cesaretle kendileri olma yolunda adımlar atmaları. Bu tür oluşumlarda bir çok yetenekli müzisyene yeni imkanlar doğuyor.
Yarışmanın süreci nasıl işliyor?
Yarışmaya MySpace`teki http://www.myspace.com/gapturkiye sayfası üzerinden başvuruluyor. 19 Mart ve 12 Nisan tarihleri arasında rock müzikle ilgilenen, yeteneğine güvenen 18 yaş üzeri tüm amatör müzik grupları yada kişilerin başvurularını bekliyoruz. Katılmak için müzik kaydınızı siteye yükleyip başvuru formunu dolduruyorsunuz ve halk oylamasına geçiliyor. Daha sonra ben, Şafak Ongan, Mine Aksoy ve Savaş Biner`den oluşan jüri üyeleri tüm çalışmaları değerlendirerek en yüksek oy alan 30 parça içinden finale kalan 10 eseri belirleyecek. Sonuçlar 30 Nisan`da Myspace üzerinden açıklanacak.
Neden MySpace üzerinden düzenleniyor?
MySpace dünyada müziğin nereye gitiğini belirleyen sosyal medya ağlarının en önemlisi ve müzikseverlere ulaşmanın en iyi yolu. Ayrıca, yarışmayı belli bir mekanla kısıtlamayarak müzikle ilgilenen herkesin katılabilmesini amaçladık.
Sizinde MySpace de kendi sayfanız var.
Myspace`in müzisyen sayfaları bir çok sosyal network siteleri içinde hala en temiz ve profesyonel olanı. Ben kendi sayfamı çok uzun süredir, hatta Myspace Türkiye açılmadan önce kullanmaya başladım. Türkiye`den ve ülke dışından bir çok dinleyici ve müzisyen ile ilişkide kalmamı sağladı. Sadece müziğini paylaşmak isteyen, üretimini tanıtmak isteyen bir çok yeteneğe konsantre bir şekilde imkan sağlıyor.
GAP `Born To Rock` müzik yarışması başladı
Ünlü giyim markası Gap, 19 Mart 2010`da Türkiye`de rock müzikle ilgilenenlere Demir Demirkan ile yeni bir kapı açtı. Marka tarihi boyunca rock`dan rap`e, motown`dan country müziğe kadar tüm müzik türlerini kucaklayan Gap, Mart ayında yeni bir yolculuğa çıktı. `En sevdiğin jean ve en sevdiğin müzik her zaman birbirini tamamlar` sloganıyla başlayan yarışma, 30 Nisan`da sonuçlanacak. Rock müzik yapan Gap severlerin, sosyal medya ağı Myspace üzerinden katılacakları Gap `Born To Rock` Müzik Yarışmasını kazanan katılımcı, rock müziğin başarılı sanatçılarından Demir Demirkan prodüktörlüğünde single ve klip çalışması yapacak. Bu çalışmanın CD`si tüm Gap mağazalarında müzikseverlerle buluşacak. Yarışmaya http://www.myspace.com/gapturkiye adresinden katılabilirsiniz.