- 118_1231330858_7777.jpg (11.15 KiB) 169 defa görüntülendi
Albümün haberini kısa süre önce vermiştim.Evet albümü yokladım ölçtüm biçtim ve incelemesini yaptım hadi bakalım
Ülkemizin senfonik gururu Almora'nın Mart ayı çıkışlı albümü Kıyamet Senfonisi'ni çıkar çıkmaz incelemeye aldım.Albüm bence güzel fakat Almora'nın soundundan uzaklaşmış gibi geldi bana gerçekten.Enstrümanlar yine eskisi gibi ama vokallerde biraz opera havası esinlenmiş ki Cehennem Geceleri singlesinde dinleyip ikna olmuştuk .Şahsen opera sevgimden ötürü yadırgamadım benim için Almora'nın çok yönlü olması daha güzel..
Bu albümün diğerlerinden de bir farkı hatta şöyle diyelim birden fazla farkı bulunmakta.Örneğin bu albümde bulunan tüm parçalar Türkçe'dir.Biliyorsunuz Almora ilk çıkışlarında çoğunluğu ingilizceye vermişti (özellikle Ahmet'in yorumlarının çoğu da ingilizceydi).Bir diğer farkı da Pentagram'ın eski Trailer Blazer albümünün yıldızı şimdinin popüler rock yıldızlarından birisi olan Ogün Sanlısoy'un yorumladığı ''İyiler Siyah Giyer'' parçası..Müzikalle çok da güzel bi yorum ortaya iyi bir sentez vermiş
Haliyle Almora'da bay vokal kalmadığından yorumların hepsi bayan vokaller tarafından yapılmakla beraber sadece Ogün Sanlısoy'un yorumu bay kısmını oluşturuyor.Ve bir detay daha,bazı vokallerde Epica havası tattım hatta ve hatta bazı şarkı girişlerinde de müziklerinden bazı tınılar aldım desem yalan olmaz sanırsam
İçerik bakımından ilk Türkçe Gothic Rock ünvanı almış buna da şaşırdım Almora kulvar değişikliğine uğruyor sanırsam
Albümde Yer Alan Parçalar Sırasıyla :
Ay Işığı Savaşçısı
Kıyamet Senfonisi
İyiler Siyah Giyer
Su Masalı
Sonbahar
Tılsım
Rüzgârın Kızı
Satılık Krallar
Gidenlerin Ardından