Altın Zincir

Altın Zincir

İleti NeBuLa » Çar Mar 24, 2010 6:46 pm

1972 Yılında Adapazarı'nda kuruldu. Grup, rock müziğin henüz fazla kabul görmediği bu dönemde, Cream, Beatles,
altinzincir.jpg
altinzincir.jpg (80.53 KiB) 127 defa görüntülendi
Deep Purple, Led Zeppelin, Ten Years After gibi gruplara ait ünlü parçaların yeni yorumlarından oluşan repertuarları ile bölgesel konserlerde küçük kitlelere hitap etti. 1974 Yılında Tansel Demirkan'ın gruptan ayrılması sonrasında Ali Tekin ile çalışmaya başladı. Bu dönemde Türkçe Rock denemeleri ve önemli stüdyo kayıtları yaptı. 1978 Yılında Önder Kızmaz'ın da gruba katılması ile üstün bir vokal gücüne ulaştı. 1980 Yılından sonra herkesin kendi mesleğinde çalışma isteği nedeniyle grup dağıldı. "Hayat Bu Kadar Kötü Değildir", "Boşvermek", "Hayat Çok Kısa" Türkçe Rock çalışmalarına örnek olarak gösterilebilir.

Elemanları

Sefer Beyenal (Gitar Vokal)
Fahri Ünsal (Bas, Vokal)
Tansel Demirkan (Davul, Vokal) (eski)
Ali Tekin (Davul, Vokal) (yeni)
Önder Kızmaz (Gitar,Vokal) (yeni)
İçimden geçeceksen eğer,Buradayım yürü üzerime,Ateş şiir hepsi benim hazırım ben..,Gel gel gel gel,İstersen dinlen içimde,Köklerimden bir şarkı var dilimde,Çıplak ayaklarla gez her köşemde,Gel gel gel gel,Benim adım orman,Örtü yaptım yapraklardan,Serdim herkesin üstüne,Biz hepimiz uyuduk bittik yalnızlıktan
Kullanıcı avatarı
NeBuLa
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Resimler: 40
Günlük: Günlüğü Görüntüle (2)
  • Web sitesi

Ilgili Kelimeler:Altın Zincir Albumleri,Altın Zincir Resimleri,Altın Zincir Diskografisi,Altın Zincir Web albumu,Altın Zincir Forumu,Altın Zincir Fan sitesi,Altın Zincir Sarki sozleri,Altın Zincir Konserleri,Altın Zincir Mp3 leri,Altın Zincir Videolari,Altın Zincir haberleri,Altın Zincir cevirileri,Altın Zincir akorlari,Altın Zincir konser goruntuleri,Altın Zincir lyrics

A

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir